úterý 9. února 2010

Nekonečné sádrokartony


Práci se sádrokartonem jsem věnoval neskutečně mnoho času a dosud není ještě vše hotovo. Sádrokarton je na šikminách a stropech v podkroví, na stropech většiny místností v přízemí. Jsou z něj všechny příčky v podkroví a ještě strop v garáži. Práce je to zdlouhavá, hlavně několikeré tmelení a broušení. Poprvé vyplním spáry tmelem Uniflot, po zaschnutí lehce přebrousím a přetáhnu finiš tmelem, ten po zaschnutí opět přebrousím a ještě jednou přetáhnu tmelem a zase přebrousím. A i tak ještě dnes nacházím místa kde jsou nějaké nedostatky. Navíc se místy začali vykreslovat spojed desek a to ty s origo hranou od výrobce. Praskliny se zatím nikde po víc jak půl roce neobjevily, vyjímkou je spoj mezi stropem a zdivem, ale tam přijde akrylát. Měl jsem problém s bočním ostěním mého pultové vikýře, vzhledem k vrstvě izolace ve střeše nebylo kam uchytit rastr. Pořád jsem toto odkládal, protože jsem si s tím nevěděl rady, nakonec jsem to vymyslel tak že jsem tam dal CD profily svisle a chytil jsem je dole na UD kterým jsou zakončeny CD profily na šikmině. A nahoře jsem je uchytil na CD stropu, jsem zvědav co to udělá, ale vzhledem k malé ploše by to mělo tu desku unést. Na druhé straně vikýře ostění navazuje na příčku takže tam deska drží i na CW profilech, ale pro jistotu aby horní část nebyla ve vzduchu jsem dal CD i tam. Nějak jsem toto řešení zapomněl nafotit.

Do budoucna už nechci v domě žádný vikýř, ani sádrokarton, ani šikmou střechu ....

V podkroví jsem z úsporných důvodů zvolil plechová futra a to byla další chyba, jednak do nich nejdou dát dveře od výrobce Solo, nevím podle jaké normy je to dělané, ale zřejmě dělá každý podle jiné normy a proto to nepasuje, dále futra nejsou v celé výšce stejně široká, hlavně uprostřed se zužují cca o 5mm a dveře tak drhnou. Přemýšlím že je asi všechny vyházím a dám obložky až se na ně zmůžu.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,nechápu,proč takto tmelíte tmelem,potom finiškou a pak zase tmelem.
Haníte tady sádrokartony jen z toho důvodu,že je neumíte udělat.
Tmelení probíha ve 3 vrstvách. 1.a2. je Uniflottem ,po té se po vybroušení nanese finiš a znovu vybrousí.
A při montáži zárubní do sádrokartonu je musíte uprostřed rozepřít,jinak se vám "vypoulí" dovnitř.
Nevím teda kdo vám radil při montáži,ale byl to peknej blb,prístě si nechte takové věci udělat od firmy a zbytečně nešetřete.

Unknown řekl(a)...

Souhlasím, když namontujete interiérové dveře, vážně hrozí vypoulení a tomu se určitě rád vyhnete.

michal řekl(a)...

Sádroše taky nemám rád. Raději budu dělat stokrát montáž hromosvodu a lézt po střeše, než abych se patlal s kusem sádry, který se mi drolí v ruce. Teď samozřejmě trochu nadsazuji, ale je to prostě taková protivná práce, která vyžaduje přesnost a především to mít tak trochu v ruce. :)